Monteringen.

Nest etter selve kjøpet er monteringen det viktigste for at kunden skal bli fornøyd. Huseier vil alltid ha en sterk formening om hvor anlegget skal monteres. Det er montørens oppgave og vurdere om det er mulig og/eller gunstig og gjøre det slik huseier ønsker det. Luftstrømmen skal ikke rettes mot der mennesker normalt oppholder seg, for eksempel sofaen i stuen, eller sengen på soverommet. Videre hvordan rør og kabler kan forbindes til utenheten. Det er normalt enklere i en frittliggende enebolig, da man gå rett gjennom veggen. I en leilighet kan man ende opp i naboleiligheten og få en sur nabo.

Videre er det ett krav at montøren skal ha personlig kompetansebevis. Gjerne kalt F-gas sertifikat. Det norske har størrelse som ett kredittkort, det spanske er stort som ett A-4 ark, men begge er utstedt i navnet til montøren. Har ikke montøren slikt sertifikat bør han avvises, da han ikke har lov til å montere anlegget.

Ett aircondition anlegg har en beregnet levetid på opptil 70.000 driftstimer. Men det forutsetter flere ting. En gjenganger er luft i anleggene, som får anlegget til ”skramle”, redusert effekt (økt strømforbruk) og redusert levetid.

Vi har montert utallige anlegg rundt på Costa Blanca. Under her kan du se noen bilder fra en meget omfattende installasjon i et verneverdig hus i Altea.

Her er vi i gang med den største AC montasjen vi noen gang har gjort.
Totalt 17 rør kommer ned fra taket, og skal distribueres rundt i boligen.
En og annen overraskelse underveis.
Mye rør.
Og mange kabler.
Alt av rør og kabler ble bygd inn i en kanal
Alt av rør og kabler ble bygd inn i en kanal
Ser ut som en bæresøyle
Ser ut som en bæresøyle
Inne i denne kassen er det kondensvanntank med pumpe.
Inne i denne kassen er det kondensvanntank med pumpe.