Vannbåren gulvvarme

Vannbåren gulvvarme er ikke noe nytt. Romerene bygde hus med vannbåren gulvvarme for mer enn 2.000 år siden.

Gulvvarme er kanskje den mest behagelige måten å varme opp et hus på, som mange kjenner fra varmekabler. Når vi ikke anbefaler varmekabler i Spania, så har det med prisen på strøm å gjøre. Og de fleste som har montert varmekabler i Spania, bruker de til de får den første strømregningen. Derfor er vannbåren gulvvarme et mye bedre alternativ.

Som kjent er strøm den dyreste energikilden i Spania strøm, mens den billigste er naturgass. Nå er det mange som mener at gass er farlig, og det er det ikke, dersom man følger de forskrifter som gjelder. Og i mange tilfeller kan den delen av installasjonen som bruker gass, monteres utendørs, eller i en separat bod.

Det er ca 5 meter rør pr m2 gulvflate, og en slik installasjon gjøres gjerne i forbindelse med nygygg, eller ombygging/renovering av eksisterende bygg.

Prisen for legging av vannbåren gulvvarme er ca 35 Euro/m2 + varmekilde. (Gassbrenner, varmepumpe og/eller sol energi) Det legges isolasjon under gulvvarmen, og monteres det i underetasjen leggges det fuktsperre i tillegg.